Habitare 2023 alkaa keskiviikkona

 

Habitare-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.-17.9.2023. Tapahtumassa on mukana noin 400 yritystä. Habitaren tämän vuoden teema on "Yhdessä".

Habitare 2023 alkaa keskiviikkonaHakola on yksi Habitare Pron showroom-yrityksistä. Kuva: habitarepro.fi

Teema muuttuu näkyväksi uudessa Yhdessä-teemanäyttelyssä, jonka Studio Plenty on Anna Pirkolan ja Kirsikka Simbergin johdolla suunnitellut. Näyttely esittelee erilaisia yhdessä olemisen muotoja ja pieniä arkea kohottavia seikkoja.

Messujen uutuus on Habitare Choice -alue, joka esittelee yritysten askeleita kohti vastuullisempaa ja kestävämpää maailmaa. Sisustusstylisti Susanna Venton kuratoima kokonaisuus muistuttaa, että pienetkin valinnat merkitsevät.

Habitaren puheohjelmassa kuullaan keskiviikosta sunnuntaihin ajankohtaisia keskusteluja ja haastatteluja.

Tapahtumassa nähdään myös kiertotalouden ehdoin toteutettu Avotakka-paviljonki. NEMO arkkitehtien suunnitteleman kokonaisuuden rakennusmateriaalit ovat peräisin puretuista kohteista, ja tapahtuman jälkeen ne jatkavat osaksi uusia rakennusprojekteja.

Habitaren näyttelyarkkitehtuuri Slow on kannanotto yhteiskuntaa leimaavaa tehokkuuden vaatimusta vastaan. Kädentaitoja esiin nostavan arkkitehtuurin on suunnitellut Studio Joanna Laajisto.

Alan ammattilaisille tarkoitettu Habitare Pro laajenee myös Messukeskuksen ulkopuolelle: kolmen päivän ajan 13.–15.syyskuuta järjestetään tilaisuuksia Helsingin keskustassa 50 design-yrityksen showroomeissa. 

 

 
 
 

Uusimmat uutiset