FM-Haus rakentaa Finlandia-talon väistötilan

 

FM-Haus Oy on voittanut Helsingin kaupungin kilpailutuksen Pikku-Finlandian rakentamisesta. 2600-neliöinen Pikku-Finlandia toimii Finlandia-talon väistötilana sen 2,5 vuotta kestävän peruskorjauksen ajan.

FM-Haus rakentaa Finlandia-talon väistötilanKuva: fm-haus.fi

– Tämä on meille hieno tilaisuus osoittaa, että puumoduulirakentaminen ja yrityksemme osaaminen soveltuvat arkkitehtuurisesti näyttävien rakennusten valmistamiseen, FM-Hausin toimitusjohtaja Juhani Sjöman sanoo.

– Pikku-Finlandian rakentaminen alkaa tuotannossamme alkuvuodesta, mutta olemme jo kehittäneet tuotantotekniikkaamme lähes vuoden kestäneen kilpailutusprosessin aikana. Kyseessä on mielenkiintoinen projekti, jonka aikana myös oma osaamisemme kasvaa entisestään, FM-Hausin avainasiakaspäällikkö Tenho Räisänen kertoo.

Finlandia-talo oli valmistuessaan vuonna 1971 sen aikaisen rakennustekniikan taidonnäyte, joten myös sen väliaikaistilojen haluttiin ilmentävän edistyksellistä rakentamista.

–  Helsingin kaupunki painotti hankkeen kilpailutuksessa ekologisia materiaalivalintoja sekä kiertotalousnäkökulmaa. Pikku-Finlandia on suunniteltu niin, että Finlandia-talon perusparannuksen valmistuttua rakennus siirretään uuteen paikkaan Helsingissä ja otetaan käyttöön kouluna tai päiväkotina. FM-Hausin ratkaisu vastaa täydellisesti tähän tarpeeseen, Sjöman sanoo.

Töölönlahden rantaan nouseva noin 2600 neliön kokoinen Pikku-Finlandia toteutetaan kokonaisvastuu-urakkana. FM-Haus vastaa kaikesta rakentamiseen liittyvästä maanrakennustöistä suunnitteluun ja asentamiseen.

– Näin mittavan, monipuolisen ja siirtokelpoisen kohteen rakentaminen vaatii paljon teknistä osaamista. Olemme kasanneet kattavan kumppaniverkoston, joka on ollut mukana suunnittelemassa Pikku-Finlandian toteutusta alusta lähtien yhdessä FM-Hausin asiantuntijoiden kanssa, Tenho Räisänen sanoo.

Pikku-Finlandia avautuu yleisölle alkuvuonna 2022.

– Tarvitsemme lisää väkeä tuotantoon ja olemme käynnistämässä rekrytointikampanjaa. Pikku-Finlandia tulee muodostamaan arviolta noin kolmasosan FM-Hausin ensi vuoden tavoitellusta liikevaihdosta, Juhani Sjöman kertoo. 

Pikku-Finlandia on FM-Hausille tärkeä referenssi. Yrityksessä uskotaan, että tulevaisuudessa nopeasti valmistuvien, muokattavien ja siirreltävien puumoduulirakennusten kysyntä tulee kasvamaan entisestään.

– Puurakentaminen on ollut koko ajan nousussa, vaikka rakennusala yleisesti on laskusuhdanteessa. Suomessa on viime vuosina alettu ymmärtää, että tarvitsemme maapallomme kantokyvyn kannalta ekologisempia ratkaisuja myös rakentamiseen, Räisänen kertoo.

– Puu on rakennusmateriaalina taloudellisesti ja ympäristön näkökulmasta aidosti kestävä ratkaisu. On hienoa, että maamme pääkaupunki haluaa näyttää esimerkkiä vastuullisessa rakentamisessa, Sjöman sanoo.

Luokitukset

Toimitilat

 

Uutiskirje

Uutisia Citymark.Todaystä joka kuukausi.
Katso aikaisemmat uutiskirjeet.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset