EstateGurulla 700 sijoittajaa Suomessa

 

Suomessa viime lokakuussa toimintansa aloittanut vaihtoehtoista rahoitusta tarjoava EstateGuru on välittänyt pääomaa Suomessa joulukuussa 5,4 miljoonaa euroa ja kokonaisuudessaan vuoden 2020 aikana 18,6 miljoonaa euroa. Yrityksen mukaan myös sijoittajien määrä on kasvanut tasaisesti.

EstateGurulla 700 sijoittajaa Suomessa

 

– Lokakuun jälkeen uusia sijoittajia on tullut Suomessa satoja, ja tällä hetkellä meillä on yli 700 sijoittajaa. Arvioin, että olemme joulukuun tuloksessa jo melko lähellä yhden kuukauden toimialaennätystä Suomessa, kun tarkastellaan välitetyn pääoman määrää vuosineljänneksen ajalla. EstateGurun alku Suomessa on ollut todella vahva, EstateGurun Suomen-maajohtaja Matti Vansén toteaa.

 

Estate Guru välittää kiinteistövakuudellisia yrityslainoja pienille ja keskisuurille yrityksille hyvin pieniltäkin sijoittajilta. Kansainvälisesti EstateGuru välitti lainoja vuoden 2020 viimeisellä vuosineljänneksellä noin 48,3 miljoonaa euroa, mikä on noin 103 % enemmän kuin vastaavalla jaksolla vuonna 2019. Sijoittajille maksettiin osinkoa 2,4 miljoonaa euroa, ja yrityksen liikevaihto nousi vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä noin 1,8 miljoonaan euroon.

 

Koko vuonna 2020 EstateGuru rahoitti lainoja yhteensä 120,2 miljoonalla eurolla, mikä on 50 % enemmän kuin vuonna 2019 (80,3 miljoonaa euroa).Yrityksen mukaan sen välittämien luottojen keskimääräinen tuotto vuonna 2020 oli 10,95 %. Uusia sijoittajia tuli viime vuonna mukaan yli 31 000, eniten Saksasta. 

 

– COVID-kriisi vauhdittaa innovaatiokehitystä, ja uskomme, että digitaaliset ratkaisut muuttuvat uusiksi normaaleiksi. Se tarkoittaa sitä, että EstateGurun kaltaiset liiketoimintamallit kehittyvät ja yleistyvät jatkossa. Ihmiset ovat avoimempia kuin koskaan finanssiteknologialle ja uusille liiketoimintamalleille, mikä on osa maailmanlaajuista trendiä. Avasimme marraskuussa uuden toimiston Berliiniin, mikä oli viimeisen vuosineljänneksen yksi tärkeimmistä kohokodista, sanoo EstateGurun perustajajäsen ja toimitusjohtaja Marek Pärtel

– Tavoitteemme tulla Euroopan suurimmaksi kiinteistösijoitusalustaksi vuoteen 2025 mennessä on nyt suurempi kuin koskaan. Tavoitteemme siemenet kylvettiin maahan jo joukkorahoituskampanjamme aikana viime vuoden keväällä. Olemme täyttäneet lupauksemme – Suomi sekä Saksa ovat saaneet toimintansa käyntiin menestyksekkäästi, teknologian etenemissuunnitelmaa on kehitetty ja olemme juuri palkanneet uuden pääomamarkkinoiden johtajan joukkoomme. Hänen on tarkoitus ottaa johtoasema näiden alueiden kehittämisessä ja institutionaalisten investointien ohjelmassa. Koska uskomme joukkorahoituksen voimaan, harkitsemme toista varainhankintaa lähitulevaisuudessa, Pärtel kertoo.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset