Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella

 

Espoon keskuksessa sijaitsevaa vanhaa kaupungintaloa ei suojella. Ympäristöministeriö on hylännyt valituksen, joka koski Uudenmaan ELY-keskuksen hylkäävää päätöstä taloa koskeneesta suojeluesityksestä. Lisäksi korkein hallinto-oikeus päätti marraskuussa 2019, että se ei myönnä valituslupaa talon purkamispäätökseen.

”On ensiarvoisen tärkeää, että Espoon keskusta päästään viimein kehittämään kokonaisuutena, sillä tuleva kaupunkirata tuo alueelle lisää asukkaita, palveluja ja työpaikkoja. Tavoitteena on tehdä Espoon keskuksesta monipuolinen, viihtyisä ja moderni kaupunkikeskus”, toteaa teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

Kaupungintaloa koskeneet valitukset ja suojeluesitykset ovat viivästyttäneet vuosia Espoon keskuksen ja erityisesti entisen virastokeskuksen kehittämistä, koska kaupungintalon korttelia ei ole saatu kehittämiseen mukaan. Vuonna 1971 valmistunut kaupungintalo ehti olla tyhjillään vuodesta 2008 asti, jolloin tilojen käytöstä luovuttiin muun muassa rakennuksessa todettujen sisäilmaongelmien vuoksi.

Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella

Luokitukset

Toimitilat

 

Uutiskirje

Uutisia Citymark.Todaystä joka kuukausi.
Katso aikaisemmat uutiskirjeet.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset