Espoon Lippulaivasta on tulossa hiilineutraali

 

Schneider Electric ja Citycon ovat sopineet teknologiakumppanuudesta, jonka tavoitteena on Espooseen tulevan Lippulaivan kiinteistön älykkyys ja energiatehokkuus

Espoon Lippulaivasta on tulossa hiilineutraaliCityconin ja Schneider Electricin yhteisenä tavoitteena on tehdä Lippulaivasta maailman älykkäin kiinteistö ja vastuullisen rakentamisen globaali lippulaiva. Kuva: Citycon

Lippulaivaan tulevan virtuaalivoimalan sekä älykkään energiajärjestelmän ja kiinteistöautomaation toimittaa Schneider Electric.

– Lippulaivan talotekniikan ja energiavirtojen ohjauksen hoitavat Schneider Electricin järjestelmät. Teknologiakumppanuuden avulla saavutetaan parempi järjestelmien välinen integraatio ja yhteistyötä myös kiinteistön elinkaaren aikana, kertoo toimitusjohtaja Jani Vahvanen Schneider Electriciltä.

 Lippulaivan kaikki talotekniset järjestelmät yhdistetään yhteen digitaaliseen alustaan. 

– Lippulaivaan toteutetaan kiistatta markkinoiden edistyksellisintä talotekniikan kokonaisuutta. Vastaavaa toteutusta näin isossa mittakaavassa ei ole tehty aikaisemmin Suomessa tai muualla maailmassa. Kestävän kehityksen mukaisten energiajärjestelmien lisäksi Lippulaivan digitaalinen käyttöliittymä avaa mahdollisuuden parempaan tiedolla johtamiseen ja ennakoivan ohjaukseen, mikä tuo merkittäviä taloudellisia säästöjä, Vahvanen sanoo. 

Schneider Electricin mukaan kiinteistön talotekniset erikoisuudet ovat suuri geoenergialaitos lämmitykseen ja jäähdytykseen sekä älykäs energiajärjestelmä energiaresurssien ohjaamiseen. 

– Teknologioiden avulla kiinteistön tarvitsema energia tuotetaan paikallisesti tai hankitaan uusiutuvana, jotta kiinteistöstä saadaan kokonaan hiilineutraali, kertoo Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo.

Lippulaivasta tulee 150 000 -neliöinen kaupunkikeskus, joka aukeaa Espoonlahteen keväällä 2022. Kokonaisuuteen kuuluu kauppakeskuksen lisäksi asuinkerrostaloja, ja suunnitelmissa on myös senioritalo. Lippulaivan yhteyteen tulee myös uusi Espoonlahden metroasema ja bussiterminaali.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset