Billnäsin ruukkialueelle istutettiin 300 kirsikkapuuta

 

Billnäsin ruukkialueelle on istutettu viime ja tänä vuonna 300 kirsikkapuuta. Valtaosa puista on rusokirsikan eri lajikkeita, mutta mukana on myös harvinaisempia lajikkeita kuten Japanin kirsikkapuistoista tuttua yoshinonkirsikkaa.

Billnäsin ruukkialueelle istutettiin 300 kirsikkapuutaKuva: Olli Muurainen

– Vanhan sanonnan mukaan paras aika istuttaa kirsikkapuu on 20 vuotta sitten. Toiseksi paras on tänään. Puiden istutuksella on toki monta tarkoitusta, mutta valmistaudumme nyt jo ruukin 400-vuotisjuhliin vuonna 2061, ruukin omistaja Olli Muurainen kertoo.

Istutetut kirsikkapuut ovat korkeudeltaan kahdesta kuuteen metriin, joten kirsikankukkien lumoa pääsee ihailemaan jo nyt. Kesäkuun alussa alueella aloittavat kukintansa atsaleapensaat. Ruukkialueelle on istutettu paljon pensaita ja puita, joissa on syksyn tullen vahva ruskaväritys.

Muuraisen mukaan sekä kirsikkapuiden että muiden kasvien istuttaminen Billnäsin ruukille jatkuu myös tulevina vuosina.

– Ruukkialueiden historiassa sekä hyötykasveilla että jalopuilla on merkittävä rooli. Ruukkien toiminta on ollut kaikilla vuosisadoilla kansainvälistä ja kantavana ajatuksena on ollut uusien toimintatapojen kokeilu. Tämä on näkynyt myös suhteessa kasveihin. Perunaa myöden monet uudet asiat ovat saapuneet Suomeen juuri ruukkien toimeliaisuuden ansiosta, Muurainen sanoo.

Yksityishenkilöillä, yhteisöillä ja yrityksillä on mahdollisuus ryhtyä Billnäsin ruukkialueen kirsikkapuiden kummiksi.Kirsikkakummihankkeen tuotot ohjataan Billnäsin ruukin museoyhdistykselle alueen museotoiminnan kehittämiseen.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset