Are urakoi Hermian Farmin energiahankkeen

 

Tampereen Hervannassa sijaitsevalla Hermian Farmilla pyritään vähentämään kaukolämmönkulutusta yli 70 %:lla. Eläkevakuuttaja Kevan omistamaan yrityspuistoon toteutetaan 2022–2023 miljoonan euron energiatehokkuus- ja energiankierrätyshanke, jonka toteuttaa Are.

Are urakoi Hermian Farmin energiahankkeenKuva: Keva

Hankkeessa rakennetaan kiinteistön sisäisten hukkalämpöjen kierrätysjärjestelmä, laaja geoenergiakenttä hukkalämpöjen kausivarastointiin ja maalämmön hyödyntämiseen, parannetaan ilmanvaihdon energiataloutta sekä modernisoidaan talotekniikkaa. Järjestelmän on suunnitellut Granlund Oy, hankkeen valvonnasta vastaa Sweco PM Oy ja urakan toteuttajaksi on valittu Are Oy.

– Tämä on Arelle jo toinen tämän suuruusluokan energiahanke, missä olemme mukana Tampereen alueella viimeisen vuoden aikana. Hanke on hieno luottamuksen osoitus Kevalta ja jatkumoa pitkäaikaiselle yhteistyöllemme, Aren aluejohtaja Jaakko Toivanen kertoo.

Arella on 3300 työntekijää Suomessa ja Ruotsissa, ja sen liikevaihto on noin 460 miljoonaa euroa. Are on osa Conficap-konsernia.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset