Antiloopin hiilineutraalissa POOL-verkostossa 9 kohdetta

 
Kiinteistöomistaja Antilooppi on kehittänyt toimitiloilleen POOL-konseptin, jossa mukana olevat kohteet ovat hiilineutraaleja. Antiloopin tavoitteena on hiilineutraali kiinteistöportfolio vuoteen 2030 mennessä.
Antiloopin hiilineutraalissa POOL-verkostossa 9 kohdettaTallbergintalo Ruoholahdessa kuuluu POOL-ketjuun. Kuva: Antilooppi.

– Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja hiilineutraalius ovat vastuullisuusstrategiamme ja liiketoimintamme keskeisiä strategisia painopisteitä. Hiilineutraali POOL-konsepti on jälleen yksi merkittävä etappi kohti vastuullisuustavoitteitamme. Haluamme ilmastotoimillamme kantaa vastuumme ja tukea asiakasyritystemme vastuullisuustavoitteita, ja samalla kirittää koko kiinteistöalaa kohti hiilineutraalia tulevaisuutta, Antiloopin vastuullisuusjohtaja Hannamari Koivula sanoo.

Antiloopin mukaan kaikki sen POOL-kohteet käyttävät vain uusiutuvaa sähköä, lämpöä ja jäähdytystä. Osa sähköstä tuotetaan Antiloopin omilla aurinkovoimaloilla ja loput kotimaisella tuulisähköllä. Myös lämpö ja jäähdytys ovat peräisin uusiutuvista lähteistä, Antilooppi kertoo.

Tilojen rakennuttamisesta ja tilojen käyttämistä tuotteista ja palveluista syntyvät päästöt Antilooppi kompensoi yhteistyössä ilmastoyhtiö Compensaten kanssa. Antiloopin mukaan muutostöiden päästöt on hyvitetty vuodesta 2022 alkaen ja käytön aikana syntyvät päästöt hyvitetään vuoden 2023 alusta alkaen. Antiloopin tavoitteena on pienentää kompensoitavaa osuutta vuosittain päästövähennystoimien edetessä.

Hiilineutraaliuden lisäksi POOL-konseptiin kuuluvat vastuullinen suunnittelu, hyvinvointi, kiertotalous ja saavutettavuus.

Antilooppi lanseerasi vuonna 2022 neljä uutta POOL-kohdetta: Merikortteli Punavuoressa, Siltasaari 10 Hakaniemessä, Tallbergintalo Ruoholahdessa ja Stella Business Park Leppävaarassa. Kaikkiaan POOL-kohteita on 9, ja ne sijaitsevat pääkaupunkiseudulla. Antilooppi kertoo aikovansa sertifioida kaikki POOL-kiinteistöt LEED- tai BREEAM-sertifioinnilla kesään 2023 mennessä.

Antiloopin omistavat suomalainen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja ruotsalainen eläkevakuutusyhtiö AMF Pensionsförsäkring.

 

 

 
 
 

Uusimmat uutiset