Allergiatalossa puolen vuoden remontti

 

SRV:n mukaan rakennuksessa toimii useita vuokralaisia, jotka jatkavat tiloissa muutostöiden jälkeen. Lisäksi uudistettaviin tiloihin sijoittuu jatkossa muun muassa Helsingin kaupungin päiväkoti sekä Mehiläinen-konserniin kuuluva Fysios. Rakennuksen laajuus on noin 4800 bruttoneliötä.

Hankkeessa korostuu tilojen muuntojoustavuus ja pitkäikäisyys. Sisäänkäynnin paikkaa Paciuksenkadun suunnalta muutetaan, ja lisäksi hankkeessa kiinteistölle tehdään talotekniikan ylläpito- ja huoltotöitä.

– Hanke on luonteva jatkumo yhteistyölle eQ:n kanssa. Olemme toteuttaneet aiemmin hyvässä yhteistyössä tilat kesällä 2022 valmistuneelle Espoon oikeustalolle, jonka rakentamisessa painotettiin erityisesti ympäristövastuuta ja ekologista kestävyyttä. Nyt on hienoa olla mukana toteuttamassa elinkaariviisasta toimitilaa Allergiataloon, toteaa SRV:n yksikönjohtaja Kimmo Hyry.

eQ osti Allergiatalon kesällä 2021. Myyjinä olivat Allergia-, Iho- ja Astmaliitto, Allergiasäätiö sekä Näkeminen ja silmäterveys. Myyjät jäivät tiloihin vuokralaisiksi.

– Tavoitteenamme on tehdä monikäyttöiset, toimivat, turvalliset ja terveelliset tilat vuokralaisillemme kuten Helsingin kaupungille päiväkotitoimintaan. Tavoitteemme on, että muutostöiden myötä kiinteistön käyttöaste on 100 % ja että kiinteistöstä tulee entistä käyttäjäystävällisempi, toimivampi ja tehokkaampi kokonaisuus, sanoo eQ:n kiinteistökehityspäällikkö Roni Haavisto.

Allergiatalon rakentamisessa 1990-luvun lopussa toteutettiin Terve talo -periaatteita. Erityistä huomiota kiinnitettiin sisäilman laatuun.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset