Alfarocille 38 000 neliön logistiikkakeskus Tuusulaan

 
Sisälogistiikan ja varastoinnin ulkoistamis­palveluyritys Alfaroc Logistics aikoo laajentaa toimintaansa pääkaupunki­seudulla ja asettuu syksyllä 2024 uuteen logistiikka­keskukseen Tuusulan Rykmentinpuistoon. Tontin osti ja 38 000 neliön logistiikka­keskuksen rakennuttaa Logicenters. Kiinteistön suunnittelusta ja KVR-urakoinnista vastaa Superion Oy.
Alfarocille 38 000 neliön logistiikkakeskus TuusulaanHavainnekuva: Arkkitehtitoimisto Rosberg Ikävalko

– Olemme jo pitkään etsineet mahdollisuutta laajentua pääkaupunkiseudulle. Tuusulasta löytyi viimein sopivan kokoinen tontti erinomaisten kulkuyhteyksien päästä, kertoo Alfaroc Logisticsin toimitusjohtaja Tiia Bister.

Alfarocilla on logistiikkakeskus Lahdessa ja toimintaa myös Järvenpäässä, Vantaalla ja Raumalla. Lisätilan tarpeeseen ovat Alfarocin mukaan vaikuttaneet varastoinnin ulkoistamisen suosio, tiukentuneet ympäristö­vaatimukset ja muutokset maailman­tilanteessa.

– Meidän asiakkaamme ovat teollisuuden ja kaupan alan yrityksiä, maahan­tuojia sekä verkko­kauppoja, joihin kohdistuu suuria ympäristö- ja kustannus­tehokkuus­vaatimuksia. Siksi kysyntä myös ympäristö­ystävällisille logistiikka- ja varastointi­palveluille on kasvanut voimakkaasti, Bister toteaa.

Tuusulaan tulevan logistiikka­keskuksen katolle asennetaan aurinko­paneelit, ja se lämpenee maa­lämmöllä. Kohteelle haetaan BREEAM Excellent -ympäristösertifikaattia.

Tuusulalle tonttikaupan arvo oli 5 749 500 euroa. Valmistuttuaan logistiikka­keskus työllistää 100–150 henkilöä, mikä tekee yrityksestä yhden suurimmista logistiikka-alan työnantajista Tuusulassa.

Kiinteistön rakennuttaa Logicenters.

– Meille on tärkeää, että rakennuttamamme kiinteistöt vastaavat niin asiakkaan tarpeita kuin korkeitakin ympäristö­vaatimuksia. On ilo olla mahdollistamassa kunnian­himoista yritys­toimintaa yhdessä Alfaroc Logisticsin ja Tuusulan kunnan kanssa, kertoo Logicentersin kaupallinen johtaja Jarkko Äikää.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset