Akiva investoi Niinin toimitilojen energiatehokkuuteen

 

Pitäjänmäellä Höyläämötie 2:ssa tehostetaan energiankäyttöä ja uudistetaan kiinteistön talotekniikkaa. Kiinteistö toimii Niini & Co Oy:n painotuotteiden tuotantotiloina sekä Suomen pääkonttorina.

Akiva investoi Niinin toimitilojen energiatehokkuuteen

 

Niini & Co Oy on suomalainen painotalo, jonka painotuotteita tuotetaan muun muassa Pitäjänmäellä Höyläämötie 2:ssa. Kiinteistön omistaa Akiva Oy.

 

- Tunnemme suurta vastuuta yrityksemme ympäristövaikutuksista ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti ympäristökohdat huomioiden. Kehitämme, valmistamme, markkinoimme ja toimitamme ympäristön kannalta kestäviä tuotteita ja käytämme ensisijaisesti ekotehokkaita prosesseja. Ympäristötyömme yksi tärkeimmistä tavoitteista on energiankäytön pienentäminen, jonka vuoksi halusimme lähteä kehittämään tuotantokiinteistömme energiaystävällisyyttä, laatu- ja ympäristöpäällikkö Heikki Juvonen Niinistä kertoo.

 

Höyläämötien kattojen alla on jatkuvasti käynnissä painolaitteistoja, jotka kuluttavat paljon energiaa ja tuottavat runsaasti lämpöä.

 

Kiinteistövarainhoitoyhtiö Akiva Oy valitsi Höyläämötie 2:n energiahankkeen toteuttajaksi ja suunnittelijaksi Assemblin Oy:n. 

 

- Assemblin Oy toteuttaa meille energiahankkeen kokonaistoimituksena. Hanke on mielenkiintoinen, koska se on taloudellisesti hyvin kannattava ja maksamme säästöillä investoinnin takaisin hyvinkin nopeasti. Lisäksi he auttoivat meitä saamaan 25 %:n investointituen Business Finlandilta, mikä parantaa hankkeen kannattavuutta entisestään. Kiinteistöstä löydettiin oikeat toimenpiteet, joilla parannetaan myös vuokralaisen olosuhteita, ilman että kaikkea talotekniikkaa olisi pitänyt uusia. Assemblin seuraa lisäksi olosuhteita etänä sekä raportoi meille energiansäästöistä ja tehdyistä parannuksista, Akivan Jyrki Merjamaa sanoo.

 

Vuonna 1955 rakennetun kiinteistön talotekniikan hallittavuutta ja kykyä reagoida olosuhteisiin parannetaan. Rakennusautomaatiojärjestelmä uusitaan, ilmanvaihtoa tarpeenmukaistetaan ja lämmitysverkko tasapainotetaan. Tuotantolaitteistojen hukkalämpö käytetään uudelleen kiinteistön lämmitykseen. 

 

Hankkeen toteutus kestää vuoden 2020 loppuun.

Luokitukset

Toimitilat

 

Uutiskirje

Uutisia Citymark.Todaystä joka kuukausi.
Katso aikaisemmat uutiskirjeet.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset